woensdag 15 juni 2016

Show Boat - New London Theatre


Voor de tweede keer staat 'Show Boat' op het programma, een keuze die snel is gemaakt als ik een mooie aanbieding tegenkom voor een prachtige plaats op rij E. Begin mei zag ik deze productie al en een uitgebreid verslag daarvan is hier nog na te lezen. 

Gelukkig zit de zaal dit keer een stuk voller en volkomen terecht. Wederom opnieuw erg genoten van deze klassieker die ook in deze tijd nog aanspreekt. Deze middag zijn twee rollen vervangen. Helaas is favoriet Rebecca Trehearn er niet en de rol van Julie La Verne wordt gespeeld door Victoria Hinde die een prima prestatie leverde maar het toch niet haalt bij de interpretatie van Trehearn. Ook voor de rol van Joe speelt een understudy Tosh Wanagho-Maud die een fenomenale prestatie levert en 'Ol' Man River' prachtig zingt terwijl de tranen over zijn gezicht stromen. Bovendien heeft hij een prachtige chemie met zijn Queenie, een rol die weergaloos wordt vertolkt door Sandra Marvin en hun 'I Still Suits Me' is een feest. 

Maar goed de cast kent eigenlijk helemaal geen zwakke schakels. Er wordt prachtig gezongen hetgeen de grote ensemblenummers tot een waar genot maken. Ook de lyrische duetten tussen Magnolia en Gaylord zorgen weer voor rillingen dankzij Gina Beck en Chris Peluso terwijl Alex Young en Danny Collins voor kleur zorgen als showbizz duo Ellie May Chipley en Frank Schultz. 

Eind augustus legt de Cotton Blossom voor de laatste keer aan in het New London Theatre. Naast het prachtige aangrijpende verhaal en de glorieuze muziek van Jerome Kern kent 'Show Boat' een briljant design. Ga het zien nu het nog kan.

Deze voorstelling zag ik 's middags op woensdag 15 juni 2016

© foto's Johan Persson