zondag 27 december 2015

The Little Match Girl - Lilian Baylis Studio - Sadler’s Wells


Op zondag is het al vroeg naar Sadler's Wells waar om 11 uur in de Lilian Baylis Studio de dansvoorstelling 'The Little Match Girl' van Arthur Pita begint. Een productie die voor het tweede jaar op rij in Londen is te zien en opnieuw met veel succes getuige  de volle zaal. Ook vorig seizoen zag ik 'The Little Match Girl' en een uitgebreid report daarvan is hier nog na te lezen.  

Geen volledig verslag daarom maar ik was ook nu weer onder de indruk van deze fantasievolle interpretatie van het klassieke sprookje van Hans Christian Andersen. Een wonderlijke voorstelling die het publiek weet te betoveren. Met een kleine getalenteerde cast en eenvoudige middelen wordt een maximaal effect bereikt. Dansers Corey Claire Annand en Valentina Golfieri maken opnieuw deel uit van de cast, nieuw voor mij zijn Karl Fagerlund Brekke en Nuno Queimado. 

Terwijl componist en muzikant Frank Moon in zijn eentje zorgt voor een passend bijzonder sfeervol muzikaal landschap, ontvouwt zich het tragische verhaal van het meisje met de zwavelstokjes, al is de afloop in deze versie een stuk opbeurender dan in het origineel. Een magisch mooi begin van de eerste dag na Kerst. 


Deze voorstelling zag ik 's ochtends op zondag 27 december 2015

© foto's Phil Conrad