dinsdag 4 december 2012

Top Hat - Aldwych Theatre


Erg veel matinees zijn er niet meer op dinsdag in Londen en nu ook ‘The Phantom Of The Opera’ hun matinee die dag hebben verplaatst naar donderdag was de keuze om met korting de musical ‘Top Hat’ nog een keer te bezoeken al snel gemaakt.

De voorstelling zag ik al eerder in mei van dit jaar en een uitgebreid verslag daarvan is elders op dit blog nog na te lezen.
Inmiddels is Summer Strallen vervangen door Charlotte Gooch in de rol van Dale Tremont.  En hoewel ze vocaal wat minder is dan Strallen levert ze een prachtige gracieuze prestatie. Tom Chambers speelt momenteel nog de rol van Jerry Travers en is te zien tot en met 2 februari 2013. Na die datum neemt Gavin Lee de rol over. Tom Chambers mag dan niet de beste zanger zijn maar dat is hem al snel vergeven als je ziet hoeveel charme hij zijn rol geeft.
‘Top Hat’ blijft echt een heerlijke musical om te zien en het is genieten van de vele grote dans- en ensemblenummers en een prachtig traditioneel toneelbeeld. Verwacht geen diepgravend plot maar een onderhoudend verhaal als een echte ‘situation comedy’ met veel humor die overtuigend wordt gebracht door bijvoorbeeld Martin Ball en Vivien Parry als het echtpaar Hardwick, Ricardo Afonso als de licht ontvlambare Alberto Beddini en Stephen Boswell als de butler Bates.
Deze voorstelling zag ik 's middags op dinsdag 4 december 2012
© foto Brinkhoff/Mögenburg