zondag 13 mei 2012

The Wizard Of Oz - London PalladiumEen bezoek aan ‘The Wizard Of Oz’ is inmiddels ook al een soort van traditie. Voor de vijfde keer naar Oz. Ik zag de eerste previews februari 2011 en wat later zag ik de voorstelling met de alternate Sophie Evans. Deze verslagen zijn elders in dit blog nog terug te lezen.
Na het vertrek van Danielle Hope heeft Sophie Evans inmiddels de hoofdrol overgenomen en is legende Michael Crawford vervangen door Russell Grant.
Het was wel even wennen aan Russell Grant. Hij is een klein ietwat corpulent mannetje en zet een soort lichtgewicht en vooral nichterige Professor Marvel en Wizard neer. Geen ervaren zanger en acteur en dat merk je helaas. Wel leuk om te zien dat hij veel meer danst dan Crawford en in scènes als ‘Wonders Of The World’ is ook muziek daartoe toegevoegd en aangepast. Geen nood Grant is inmiddels vertrokken bij de productie en de nieuwe en laatste Wizard in het Palladium is Des O’Connor.
‘The Wizard Of Oz’ blijft een heerlijke voorstelling. Prachtig ontworpen met tijdloze muziek en met een ontroerende finale in het door Andrew Lloyd Webber gecomponeerde ‘Already Home’.
Inmiddels is duidelijk dat ‘The Wizard Of Oz’ op 2 september de laatste voorstelling speelt. En eigenlijk is het onzin maar ik ben toch geneigd om dan nog een allerlaatste keer te gaan.
Deze voorstelling zag ik 's middags op zondag 13 mei 2012
© foto Alastair Muir