donderdag 11 september 2014

Charlie And The Chocolate Factory - Theatre Royal Drury Lane


De laatste voorstelling die ik op deze korte trip naar Londen zag was de musical 'Charlie And The Chocolate Factory'. Deze magnifieke en magische musical zag ik voor het eerst in december 2013 en een uitgebreid verslag van die voorstelling is hier na te lezen.

Ook na een tweede bezoek is mijn mening over deze megaproductie niet wezenlijk veranderd. Ik geef toe het is allemaal niet erg diepgravend en de andere musical 'Matilda' ook gebaseerd op een Roald Dahl klassieker biedt meer uitdaging en heeft scherpere kantjes, maar het publiek op deze avond kon het zeer waarderen getuige de enthousiaste reacties uit de zaal.

Inmiddels staat de nieuwe cast op het toneel en Willy Wonka wordt nu vertolkt door Alex Jennings. Een prachtig acteur die Wonka wat meer sinistere kantjes meegeeft. Jennings is vooral acteur en geen zanger wat pijnlijk duidelijk wordt als hij het prachtige 'Pure Imagination' verkeerd inzet maar gelukkig herstelt hij zich snel. 

Nieuwe namen in de cast zijn onder andere Barry James als Opa Joe die zijn rol heerlijk vertolkt maar wiens talenten grotendeels onbenut blijven in de tweede akte en hetzelfde geldt voor Josefina Gabrielle die Mrs Teavee fenomenaal leuk vertolkt. 

Getalenteerde kinderen ook weer deze avond met Ewan Rutherford als Charlie Bucket, Alexzander Griffiths als Augustus Gloop, Amy Carter als Veruca Salt, Lauren Halil als Violet Beauregarde en Dylan Standen als Mike Teavee. Het is jammer dat veel van hun teksten lastig te volgen waren in hun introducties in de eerste akte, uitzondering vormde Mike Teavee maar volgens mij is zijn aandeel niet live.

Met de castwissel in mei 2014 is ook het begin van de voorstelling compleet veranderd. De animatie van Quentin Blake die in de originele versie de musical opent is helemaal verdwenen. Nu horen we alleen het Willy Wonka-thema en opent de musical daarna direct met Mrs Pratchett en Charlie met 'Almost Nearly Perfect' hetgeen ook gezegd kan worden van dit kleurrijk en soms overweldigend musicalspektakel.

Deze voorstelling zag ik 's avonds op donderdag 11 september 2014.

© foto's Johan Persson