woensdag 28 september 2011

The Wizard Of Oz - London Palladium


Een vierde bezoek aan ‘The Wizard Of Oz’ in het prachtige Palladium is geen straf.  In februari zag ik twee van de previews en in mei speciaal geboekt om Sophie Evans, de alternate van Danielle Hope te zien in de hoofdrol.

‘The Wizard Of Oz’ blijft een heerlijke voorstelling. Technisch perfect in een prachtig plaatjesboek met veel oog voor detail komt deze klassieker tot leven. De voltallige eerste cast speelt op deze matinee. Danielle Hope is een gedroomde Dorothy met een prachtige beheersing in haar stem. Michael Crawford’s opkomst als Professor Marvel levert hem al direct applaus op en het is genieten van het ongelofelijke plezier waarmee hij zijn rollen speelt. Hannah Waddingham heeft de productie inmiddels verlaten en Marianne Benedict speelt nu de rol van Miss Gulch en The Wicked Witch Of The West. En eerlijk gezegd mis je Waddingham niet. Benedict weet vocaal met gemak te overtuigen. Ze mist alleen wat meer de natuurlijke komische timing die Waddigham wel had.

Het drietal wat Dorothy vergezelt is heerlijk met als onbetwiste topper Paul Keating als Scarecrow. En fijn om te zien dat nog steeds aan de voorstelling geperfectioneerd wordt want de sneeuw die in het auditorium omlaag dwarrelt in de scène ‘We’re Out Of The Woods’ is voor mij nieuw.

De prachtige muziek van Harold Arlen blijft tijdloos en de nieuwe songs van Lloyd Webber blijken een welkome aanvulling. Apotheose wat dat betreft is zonder twijfel het ontroerende ensemblestuk ‘Already Home’ dat voor de nodige tranen zorgt.

Volgende keer in Londen weer naar ‘The Wizad Of Oz’ ? Ja heel graag.

© foto Alastair Muir