maandag 7 december 2009

La Cage Aux Folles - Playhouse Theatre


Op het laatste moment toch nog kaarten geboekt voor de West End transfer van de Menier Chocolate Factory produktie van deze klassieker uit de jaren ‘80 waarvoor Jerry Herman tekst en muziek schreef en Harvey Fierstein het script. Elders in dit blog staat nog een verslag van de voorstelling die ik in januari 2009 zag.

‘La Cage Aux Folles’ is nu aan de laatste weken bezig dus de laatste mogelijkheid om deze produktie nog in Londen te zien. En achteraf gezien ontzettend blij dat ik die kans heb gegrepen. Douglas Hodge als Albin was enorm op dreef en levert een ongekende vijfsterren performance. Ontroerend en kwetsbaar maar ook ongelooflijk grappig met een perfect gevoel voor timing maakt hij van deze ‘drag queen’ op leeftijd een personage van vlees en bloed met wie je oprecht en intens meeleeft. Hodge vervalt niet in goedkope karikaturen, een gevaar dat bij deze rol zo snel op de loer ligt. Denis Lawson speelt zijn wederhelft Georges en samen vormen ze een geloofwaardig en sympathiek koppel. Ze zijn de eerste cast uit de Chocolate Factory die deze laatste speelperiode hun rollen op een meer dan voortreffelijke wijze hernemen.

De geweldige cast en de ongeĆ«venaarde Les Cagelles (die hun rollen vol vrouwelijke passie en mannelijke energie spelen en waarbij die scheidslijn soms erg vaag is) maakt ‘La Cage Aux Folles’ tot meer dan alleen een komische en ontroerende musical en een geweldige avond uit. ‘La Cage’ is vooral een lofzang op tolerantie en het leven.

Als je de kans krijgt om ‘La Cage Aux Folles’ nog in Londen te zien niet denken maar vooral doen !! En lukt dat niet, Douglas Hodge is vanaf april 2010 te zien in de terechte Broadway transfer van deze produktie.