dinsdag 10 mei 2011

The Wizard Of Oz - London Palladium


Eerder schreef ik al een uitgebreid verslag van ‘The Wizard Of Oz’. Na in februari twee voorstellingen gezien te hebben met Danielle Hope als Dorothy is het nu de beurt aan Sophie Evans die als alternate voor de hoofdrol dinsdag als vaste speeldag heeft.

Ik vond haar een revelatie als Dorothy. De donkere pruik die ze eerder droeg en waarvan de foto’s nog te zien zijn in de souvenirbrochure heeft plaatsgemaakt voor haar eigen prachtige rode haarkleur en ze speelt de rol op haar eigen unieke manier. Ik vond haar eerlijk gezegd geloofwaardiger als Hope die misschien te perfect is en eigenlijk ontzettend volwassen voor haar nog jonge leeftijd is. Geen kritiek op Hope’s performance overigens.

Ook dit keer een voltallig originele cast op de rol van Uncle Henry na die werd vertolkt door Zeph. Er zaten weer een aantal veranderingen in de voorstelling. Zo is nu de lange versie van ‘Over The Rainbow’ te horen. En gelukkig is de slotscène aangepast die in de oorspronkelijke enscenering ‘As Good As Home’ een solo was voor Dorothy maar nu een prachtig duet tussen Dorothy en Glinda en is omgedoopt in ‘Already Home’. The Wizard Of Oz is een perfecte voorstelling maar pas in die laatste scènes worden de juiste snaren geraakt en ben ik oprecht ontroerd.

‘The Wizard Of Oz’ blijft genieten. Weinig verrassend, een tikje ouderwets maar solide en prachtig uitziend entertainment. Ik verheug me alweer op een volgend bezoek.