vrijdag 8 maart 2013

Rock Of Ages - Garrick Theatre


Op vrijdag is ‘Rock Of Ages’ in Londen de enige vroege matinee. Kort voor vertrek naar Londen toch maar een kaart geboekt met korting. Ik zag de voorstelling een paar jaar geleden voor het eerst in het Shaftesbury Theatre en was toen een onverwacht leuke verrassing waarvan ik erg heb genoten. Begin 2013 is de musical verhuisd naar het Garrick Theatre.
Het verhaal van ‘Rock Of Ages’ is simpel maar allesbehalve wat je bij een rockmusical zou verwachten en het karakter Lonny fungeert als de verteller van de show. Het is 1987 als Sherrie een meisje uit Kansas haar geluk probeert te vinden in de grote stad en een baantje vindt als serveerster in The Bourbon Room in Hollywood, een louche bar met Dennis Dupree als eigenaar. De jonge Drew die eigenlijk graag rockster zou zijn werkt er ook en valt als een blok voor Sherrie.
Ondertussen zijn er plannen van een Duitse projectontwikkelaar Hertz en zijn zoon Franz om de Sunset Strip te herontwikkelen waarbij ook The Bourbon Room gesloopt zou moeten worden. Zij worden hierin tegengewerkt door de idealistische Regina die een protestactie op touw zet. Als ook Drew lucht krijgt van de plannen krijgt hij het idee om rocker Stacee Jaxx en zijn band Arsenal op te laten treden in hun club om zo meer inkomsten te genereren.
Na een hoop verwikkelingen en misverstanden waarbij Sherrie in een stripclub terecht komt en Drew uiteindelijk de kost moet verdien als pizzabezorger komt uiteindelijk alles toch nog goed. The Bourbon Room wordt gered van de ondergang, Drew en Sherrie vinden de liefde bij elkaar evenals Regina en de Duitse Franz en ook Dennis Dupree vind zijn liefde in onverwachte hoek.
De musical zit barstensvol bekende glamrocknummers uit de jaren ‘80 van onder andere Starship, Styx, Extreme, Foreigner, Journey en Pat Benatar en is een feest der herkenning. Uitzondering is het nummer ‘Beaver Hunt’ speciaal voor de musical geschreven en uitgevoerd door de rockband Arsenal.
Rock Of Ages is een vermakelijke musical met een enorme knipoog en kent een onderhoudend script van Chris D’Arienzo. ‘Rock Of Ages’ neemt het genre niet al te serieus en regelmatig wordt de vierde wand doorbroken richting publiek.
Zoals gezegd zag ik de show een aantal jaren geleden en was toen voor mij een ‘surprise hit’. Helaas lijkt met de verhuizing naar het nieuwe theater al het leven uit de musical verdwenen. Die middag zag ik een ongeïnspireerde en bijzonder matte voorstelling.
Er waren een aantal understudies op waaronder drie hoofdrollen Dennis Dupree, Lonny en Regina dus misschien dat het daaraan lag. Maar eerlijk gezegd vond ik ook de eerste cast niet erg overtuigen Ross Hunter was veel te cute als Drew en Tim Howar als Stacee Jaxx kwam niet echt over als de geile rockster die hij zou moeten zijn. Maar gelukkig waren er ook goede performances van Rachel McFarlane als Justice en Sandy Moffat en Rohan Tickell als Franz en Hertz die er ook in het Shaftesbury al bij waren.
Maar snel vergeten deze middag en het is te hopen voor het Londense publiek dat deze voorstelling geen graadmeter is voor de kwaliteit van ‘Rock Of Ages’ op dit moment.
Deze voorstelling zag ik 's middags op vrijdag 8 maart 2013